Fantastiske Side
Beliggenhet

Midt mellom storbyen Antalya og feriebyen Alanya, på spissen av en halvøy i Middelhavet, ligger Side. Dette er en idyllisk og vakker ferieby med en lang historie.

For de av dere som har tenkt dere til Side for første gang, skal vite at det har vært folk her lenge før. Det hele startet for mer enn 2.700 år siden og opp igjennom historien har Side hatt status både som viktig handelssentrum og senter for kultur og vitenskap. For inntil få tiår siden var Side en rolig og meget stille fiskerlandsby. I dag fremstår område som et moderne feriested som syder av liv sommerstid.

Gamlebyen:
Side kan deles inn i to områder, med gamlebyen på halvøyas ytterste spiss som ett område og resten av byen som et annet. Gamlebyen er et sjarmerende område av Side, et sted hvor det kun finnes et fåtall biler og ingen store busser. Bussene har rett og slett ikke adgang og det er en deilig opplevelse.

I gamlebyen ligger små og koselig butikker tett i tett og gjør seg lekre for alle turistene. Mellom trange gater og smug kan du også få øye på små, vakre bygninger. Her kan du boltre deg blant boder og butikker som lokker deg med gull og glitter, vakre tyrkiske tepper, billige kopier av vesker og sko, samt tradisjonell juggel. En god leveregel er å ikke slå til på første og beste tilbud. La inntrykkene synke inn et par dager, før man eventuelt kjøper det man måtte ha lyst på. Det øker alltid sjansen til å gjøre en god handel.

Mat & Drikke:
Når du har shoppet noen timer kan det beste være å finne et koselig sted å spise. Side yrer av spennende restauranter og tyrkisk mat er akkurat så god på smak som du kan tenke deg. Her bør man virkelig ta for seg og nyte alle de tyrkiske herlighetene som serveres.

Et måltid starter gjerne med forrett kalt ”meze-hors d´oeuvre”, som kan bestå av syltet paprika og auberginer, yoghurt med hvitløk og koriander, småstekt lever og oliven, tomater og agurk, ris og peanøtter, stuet spinat og nystekt brød som tilbehør.

Hovedretten kan eksempelvis bestå av ekte, tyrkisk kebab. Glem alt du kan om kebab servert fra en pølsebu midt på natten hjemme i Norge. Ekte tyrkisk kebab kan vanskelig beskrives med ord og består blant annet av strimlet lammekjøtt eller grillet kylling. For de som er glad i fisk, kan grillet fisk være et utmerket alternativ. Med god tilgang til fersk fisk skulle alt ligge til rette for en fin smaksopplevelse.

Som drikke kan du velge mellom utsøkte røde og hvite viner eller tyrkisk brygget øl. Ølet holder absolutt et høyt nivå og koster ikke mer enn rundt 15 kroner for en halvliter. Avslutt så måltidet med dessert, som enten kan bestå av deilig iskrem, fersk frukt eller begge deler hvis det skulle friste. Følger du dette rådet, tror jeg vi nesten kan love deg en kulinarisk opplevelse.

Strender:
Etter å ha fyllt magen med de lekreste retter, kan du med god samvittighet finne veien til stranden. Som turist i Side, har du tilgang til to lange sandstrender som begge er vakre og innbydende. Her kan du og dine finne hver deres solseng og slappe i skyggen av parasollen, eller delta i ulike vannsports-aktiviteter.
Det klare og rene vannet holder sommerstid mellom 22 og 30 grader og er mer enn varmt nok til at du kan ta en dukkert. Strendene holder høy klasse og hver kveld mer enn varmt nok til at du kan ta en dukkert. Strendene holder høy klasse og hver kveld rakes de, hvor alle tegn til søppel fjernes. Dette gjør området både innbydende og barnevennlig, noe turistene setter stor pris på. I nær tilknytning til strendene har du tilgang til shoppingboder, fruktselgere og spiseplasser. Tyrkerne er både åpne, vennlige og gjestfrie mennesker som mer enn gjerne slår av en prat med gjestene. Når i tillegg prisnivået er gunstig, ligger forholdene absolutt til rette for et vellykket ferieopphold.

Natteliv:
Side er et pulserende sted å være midt på sommeren. Det er deilig varmt og heftige rytmer strømmer ut fra de mange diskoteker og nattklubber. Du finner de fleste av etablissementene langs hovedgaten i Side, hvor stemningen alltid er meget høy. For den mest feststemte av dere, kan støyende diskotek være det som frister mest. Her kan du danse tett på tett i varme lokaler med høy musikk, svette kropper, røyk og flashende diskolys.

Kultur:
Selv om de fleste besøker Side på grunn av sin status som ferieby, har området noen kulturhistoriske landemerker som er absolutt verdt å ta en nærmere kikk på. Det er vanskelig å komme utenom Apollo-templet, som er et vakkert skue i tiden rundt solnedgang. Dette er et klassisk område med søyler og ruiner som har sin opprinnelse ca. 100 år etter Kristus fødsel.

Legg også turen innom byens historiske amfi-teater, som går for å være et av Tyrkias flotteste av sitt slag. Her ble det utkjempet gladiatorkamper i det andre århundre og du vil sikkert føle et historisk sus når du tar dette arkitektoniske mesterverket nærmere i øyesyn.

For den historiske interesserte kan også en tur innom bymuseet være et klokt valg. Side har opp igjennom historien ligget under ulike herskere og har opplevd mangt og meget. Alt du måtte ha av spørsmål om byens historie, vil du kunne finne svar på i museet.

Epilog:
Side er en turistby som fortsatt er i utvikling. Det er fortsatt god plass, så her er det fortsatt rom for nye og flotte hotellkompleks. Det meste handler om penger i dagens Side, og ikke alle er like begeistret for de senere års utvikling. Side er både elsket og hatet som turiststed. Men søker du et pent tyrkisk reisemål, kombinert med kultur, natur, hyggelige mennesker og lave priser, er det vanskelig å komme utenom Side. Til det er feriebyen for fristende.

5 kilometer inn i landet ligger byen Manavgat. Her kan du blant annet besøke det store markedet som holdes to ganger i uka, og virkelig se og føle de orientalske handle tradisjonene. 

Direkte booking

Besøk oss også på Facebook

Kontakt:
Norge +47 91614154
Tyrkia +90 5353234560
Gjennomsnittstemperaturer

SIDE

Dag

Natt

Soltimer

Regndager

Vanntemp.

Januar

15

6

5

14

16

Februar

16

7

6

11

16

Mars

18

8

7

8

16

April

21

11

8

6

17

Mai

25

15

10

5

20

Juni

30

19

12

2

23

Juli

34

23

12

1

25

August

34

23

12

1

27

September

31

19

10

1

26

Oktober

26

15

8

6

23

November

21

11

7

8

20

Desember

17

8

5

13

18

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Maud Göransson | Svar 12.03.2014 17.54

Hej
Undrar om ni inte har en e-post adress nu.

Med vänlig hälsning/ Maud

Lindaapart 12.03.2014 18.07

Hei. Jovisst har vi en e-postadresse: lindaaparthotel@hotmail.com - se også vår bookingside

Marianne | Svar 09.04.2011 21.19

dette ser veldig fint ut Jan Inge :0)

Jan Inge 09.04.2011 21.24

Takk så mye. Hyggelig hvis du tok en tur :)

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

05.01 | 20:51

Hei. Takk for forespørselen. Jeg har sendt tilbud på mail.

...
05.01 | 14:07

Hej! Vi är en liten familj på två vuxna och ett barn (10 år) som undrar vad en lägenhet hos er kostar i 2 veckor i Oktober? 10.10-24.10. 2018
M vh Kerstin

...
03.01 | 20:12

Hei. Har sendt tilbud på mail :)

...
03.01 | 16:57

Jeg mente fra 2 juni til 14 juni. Hilsen Solfrid Småge

...
Du liker denne siden